Izvrstna italijanska specialiteta! Do - 50 % na veliko pico po izbiri v Restavraciji Alpine! Izbirate lahko med 4 vrstami pic: 1.) Salsiccie Friarelli, 2.) Salsiccia, 3.) Vegetariana ali 4.) Margherita!

V tej ponudbi lahko izberete tudi druge jedi, preverite med dodatnimi možnostmi!

Velika pica po izbiri v Restavraciji Alpine
Velika pica po izbiri v Restavraciji Alpine
4,20€
    Kupi kupon
Vrednost:
8,40 €
-50%
Prihranek:
4,20 €
 
 

Neapelj in celotno neapeljsko obalo s svojimi znamenitimi letovišči Sorrento, Positano in Amalfi, nepozabnima otokoma Capri in Ischia ter celotno deželo Kampanijo ne moremo pojmovati le kot del Italije. To je namreč svet zase – prostor z bogato kulturo in tradicijo, ki je dal ostalemu svetu ples tarantelo in znane osebnosti, kot so Enrico Caruso, Sophia Loren in Marcello Mastroianni. Veliko slikarskih upodobitev neapeljskega zaliva pa dokazuje, da se mnogi véliki slikarji niso mogli odreči zadovoljstvu, ki ga prinaša obisk teh prekrasnih krajev in s čopičem prikazati svoj pogled na vso to lepoto. Poleg tega pa naj spomnimo še na pico in mocarelo, ki ju pozna že ves svet - čeprav to ni novost, vseeno vsi ljudje še ne vedo, da je rojstni kraj pice in mocarele prav Neapelj. Seveda ne smemo pozabiti tudi na znano neapeljsko kavo, sladki liker limončelo in slaščice, kakršnih ne morete poskusiti nikjer drugje kot v neapeljskih restavracijah. Kuhinjske dobrote dežele Kampanije pa si zaslužijo že posebno izdajo kulinarične literature, pri kateri ena sama knjiga ne bi zadostovala.

Neapeljčani obožujejo (in znajo!) jesti. Posledica je, da znajo tudi kuhati. In še kako! Poglejte samo pico. Iz jedi, ki so jo nekoč jedli reveži, je zrasel pravi kult. Prava pica mora biti pečena le pri naravnem ognju v krušni peči, ki jo naredijo iz posebnih kamnov z ognjenika Vezuva po starodavnih principih gradnje peči. Neobičajno veliko je tudi število različnih vrst testenin z omakami, ki zadovoljijo prav vse, tudi najbolj zahtevne brbončice. Obstajajo celo take omake, ki jih pripravljamo po 8-10 ur! 
Neapeljske slaščice in pecivo so ravno tako zgodba zase. Neapelj je namreč raj za sladkosnede!

Poleg tega, da neapeljska hrana vzradosti naše želodce, predstavlja tudi pravo pašo za oči in veselje za nos. Ob pripravi hrane si neapeljski kuhar poje izjemno spevne starodavne in sodobne neapeljske pesmi ter na ta način vnaša delček svetlobe, ki jo v sebi nosi vsak predstavnik neverjetno nadarjenega, glasnega in raznolikega prebivalstva Neaplja.

Z iskreno ljubeznijo do te pokrajine in vsem znanjem, ki so ga od tam prejeli, vam prinašajo delček Neaplja v njihovi restavraciji v hotelu Alpine v Logu pod Mangartom.   

Z veseljem vas pričakujejo!

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Oseb: 1
Gardaland,Italija

Vstopnica za nepozabni Gardaland

Uživajte v domišljijskih, pustolovskih in adrenalinskih izkušnjah za vse starosti! Ne spreglejte vseh možnosti obiska zabaviščnega parka Gardaland in akvarija Sea Life med dodatnimi možnostmi ponudbe.

-50%
Oseb: 1
Maribor ali Ljubljana, Slovenija

Botox - za mladosten videz, brez gubic!

Mladosten videz kože okoli oči in na čelu!

-84%
Oseb: 1
Ljubljana, Slovenija

Paket za preoblikovanje telesa

Tretma po protokolu CIDESCO, 100% garancija! Pri tej ponudbi lahko izberete tudi MEGA paket preoblikovanja telesa za 250 €! NOVOST - na voljo nova, dodatna PE v Ljubljani!

-50%
Oseb: 1
NOVO Ljubljana, Slovenija

Klasična estetska pedikura z masažo stopal (35 min)

Za popolne in razigrane nogice! Pri tej ponudbi lahko izberete tudi druge opcije pedikure, preverite med dodatnimi možnostmi!

-76%
-50%
Oseb: 1
NOVO Ljubljana, Slovenija

Oblikovanje in barvanje obrvi v sobi lepote LiLa!

V tej ponudbi lahko izberete tudi druge opcije depilacije, preverite med dodatnimi možnostmi!