- 50 % na DNK test za celiakijo in laktozno intoleranco na Inštitutu za DNK analize! S testom se izognete dvomu o izvoru morebitnih prehranjevalnih težav in pravočasno ukrepate.

Prepričajte se o izvoru težav s presnavljanjem in povečajte absorbcijo življensko pomembnih hranljivih snovi iz zaužite hrane.

96,00€
    Kupi kupon
Vrednost:
192,00 €
-50%
Prihranek:
96,00 €
 
 

Celiakija in laktozna intoleranca - motnji presnavljanja hrane lahko ogrožata otrokovo zdravje in razvoj.
Ali imate vi ali vaš otrok katerega od naslednjih simptomov: pogosto odvajanje blata, padanje telesne teže, napet trebuh, bruhanje, utrujenost, slabo razpoloženje, bledica kože in sluznic, pri otrocih pa tudi zastoj v rasti?

Celiakija in laktozna intoleranca sta motnji presnavljanja, ki otroku ali odraslemu preprečujeta absorbcijo življensko pomembnih hranljivih snovi iz zaužite hrane in povzročita motnje v zdravju in razvoju. Klasično diagnosticiranje obeh motenj je lahko precej zamudno in neprijetno za bolnika, še posebno za otroka. Obe motnji sta genetskega izvora in ju lahko zdaj testiramo enostavno in neboleče z genskim testiranjem. Odvzem vzorca je popolnoma neboleč in sprejemljiv tudi za otroke. Bris ustne sluznice lahko opravijo starši kar doma. S testom se izognemo dvomu o izvoru morebitnih prehranjevalnih težav pri otroku in pravočasno ukrepamo. V primeru, da je rezultat testa pozitiven (genotip C/C), je potrebno prilagoditi prehranjevanje in po posvetu z zdravnikom omejiti ali izključiti mleko iz prehrane oziroma ga nadomestiti.

KOMU JE TEST NAMENJEN?
•    Vsem otrokom, ki ne prebavljajo mleka.
•    Vsem, ki so mnenja, da ne prebavljajo dobro kravjega mleka in imajo posledično težave s prebavo mlečnih izdelkov.
•    Kot preventivni test za ljudi, kjer je laktozna intoleranca v družini.
•    Ljudem, ki imajo težave pri prebavi glutena.
•    Ljudem, ki imajo dalj časa težave z diarejo.
•    Najstnikom z zapoznelo puberteto.
•    Ljudem, ki kupujejo brezglutensko hrano.

Z genskim testiranjem lahko laktozno intoleranco in nagnjenost k celiakiji enostavno in cenovno ugodno potrdimo ali ovržemo. Rezultati so vam na voljo v 7 do 20 dneh, tako da je mogoče posameznikovo dieto hitro in ustrezno prilagoditi in se tako izogniti večjim zapletom. Set z vsemi navodili vam pošljemo na vaš dom, kjer si v zasebnosti doma vzorce vzamete z brisom ustne sluznice. Vzorce kasneje vrnete na naslov Inštituta za DNK analize. Svetovanje je možno tudi na: Inštitut za DNK analize, Tržaška 132, 1000 Ljubljana.

Več o sami analizi, kot tudi o motnjah, si lahko preberete "tukaj".

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Oseb: 1
Gardaland,Italija

Vstopnica za nepozabni Gardaland

Uživajte v domišljijskih, pustolovskih in adrenalinskih izkušnjah za vse starosti! Ne spreglejte vseh možnosti obiska zabaviščnega parka Gardaland in akvarija Sea Life med dodatnimi možnostmi ponudbe.

-50%
Oseb: 1
Maribor ali Ljubljana, Slovenija

Botox - za mladosten videz, brez gubic!

Mladosten videz kože okoli oči in na čelu!

-50%
Oseb: 1
Ljubljana, Slovenija

Pregled kožnih znamenj z dermatoskopom

Poskrbite za svoje zdravje!

Super cena
Oseb: 1
NOVO Bovec, Slovenija

Nepozaben 3-urni zip line spust po 3,2 km jeklenic v Bovcu

Podajte se na drzen spust čez Bovško dolino, z izjemnim pogledom na mogočne vrhove Julijcev! Na jeklenicah, dolgih 700 m, dosežete hitrost do 60 km/h!

-50%
Oseb: 1
NOVO Ljubljana, Slovenija

Polnjenje avto klimatske naprave

Poskrbite za brezhibno delovanje klimatske naprave še pred poletjem in ne zamudite odlične priložnosti!

Super cena
Oseb: 1
NOVO Ljubljana, Slovenija

Prestižni diamantni piling v centru Spa Organic

GRATIS: refleksna masaža dlani, čaj, strokovno individualno svetovanje, svetovanje o preparatih za domačo nego kože, strokovni pregled kože, nežen make-up s certificirano organsko dekorativno kozmetiko! Pri tej ponudbi lahko izberete tudi druge opcije, preverite med dodatnimi možnostmi!