Super cena! Čudovito 8-dnevno potovanje po Italiji: 7x nočitev z zajtrkom v hotelu Michelangelo 4* v Chianciano Terme + izlet Pienza-Bagno Vignoni-Val d'Orcia + izlet Montepulciano z degustacijo olivnega olja in vin + izlet v večno mesto Rim + vsi prevozi po programu in vodenje!

Doživite najlepše kotičke Italije! Ne spreglejte vseh terminov med dodatnimi možnostmi ponudbe.

Cudovito 8-dnevno potovanje po Italiji
Cudovito 8-dnevno potovanje po Italiji
Cudovito 8-dnevno potovanje po Italiji
Cudovito 8-dnevno potovanje po Italiji
379,00€
    Kupi kupon
Super cena
 
 
Ponudba zaključena

8 dni - ITALIJA: Rim & Toskana

To 8-dnevno potovanje po najlepših območjih Italije, vas bo enostavno očaralo! Pričakuje vas raznolika in zanimiva ponudba izletov s številnimi atrakcijami. Vrhunec potovanja bo vsekakor prisostvovanje papeževi splošni avdienci na trgu svetega Petra v Vatikanu!

1. dan: Ljubljana–Chianciano Terme
Odhod avtobusa izpred hale Tivoli v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja skozi severno Italijo, s krajšimi postanki na poti. Postanek za kosilo v Bologni, prestolnici dežele z imenom Emilia-Romagna. Mesto slovi po najstarejši univerzi v Evropi, po uličnih arkadah, ki jim ni videti konca (37 km) in po monumentalnem središču - Piazza Maggiore z Neptunovim vodnjakom in mnogimi palačami - tu je tudi najpomembnejša bolonjska cerkev sv. Petronija. Po želji sprehod po mestu, kjer bomo videli tudi stolpa, ki sta simbol mesta, ter mnoge druge zanimivosti, prav tako pa je to čas vašega kosila. Pot nadaljujemo skozi pokrajino proti Toskani. Prihod na območje „Terre di Siena‘‘ ter namestitev v hotelu s 4* Michelangelo v znanem termalnem zdravilišču Chianciano Terme, znano po svoji termalni in zdravilni vodi že iz obdobja Etruščanov. V času bivanja v hotelu boste imeli priliko izkusiti zdravilne in blagodejne učinke termalne vode v bližnjem kopališču (za doplačilo). Predvidena nočitev v hotelu Michelangelo 4* (www.hotel-michelangelo.it/).

2. dan: izlet v Firence / prosto
Po zajtrku se lahko udeležite fakultativnega izleta (za doplačilo) in obiščete eno izmed najlepših mest, Firence. Firence veljajo za zibelko renesanse. Veliki mojstri, kot so Leonardo, Giotto in Michelangelo, so tukaj živeli ter obogatili mesto in zgodovino s svojimi čudovitimi mojstrovinami. Leta 1982 je UNESCO uvrstil zgodovinsko mestno jedro na seznam svetovne kulturne dediščine. Med najbolj znane zgodovinske zgradbe spada vsekakor stolnica Santa Maria del Fiore in njen ločen zvonik, katerega je načrtoval Giotto. Po prihodu ogled mesta, ki ga nežno prečka reka Arno v elegantnem objemu toskanskih gričev. Sledi ogled mestnih zunanjih znamenitosti Firenc:– knjižnica, stolnica, krstilnica, Giottov zvonik, cerkev Sv. Lovrenca, cerkev S.Croce, galerija Uffizi, Stara Palača, Orsanmichele, Dantejeva rojstna hiša, Bargello, Ponte Vecchio ... Vmes prosto za kosilo ali samostojno raziskovanje mesta, priporočamo obisk izjemne pokrite tržnice, kjer lahko večino dobrot tudi takoj pokusite. Po končanem ogledu in prostem času se bomo peljali še do Piazze Michelangelo, da še zadnjič ulovimo pogled na Firence ter njene največje znamenitosti. Povratek v hotel.

3. dan: izlet v Sieno / prosto  
Po zajtrku se lahko udeležite fakultativnega izleta (za doplačilo) v Sieno. Siena je eno od najpomembnejših mest in sedež pokrajine Toskane. Srednjeveški duh mesta se odraža na številnih gotskih stavbah iz 12. in 15. stoletja, ki se nahajajo na znanem trgu Piazza del Campo. Od leta 1995 spada zgodovinsko mestno jedro na seznam svetovne kulturne dediščine UNESCO. Ob prihodu najprej sprehod do Piazze del Campo ali trga Campo, kjer se bohoti mestna hiša z osupljivim zvonikom in kjer se nahaja Alegorija dobre in slabe vlade, najznamenitejša Lorenzettijeva freska iz 14.st. Sprehod do katedrale, ene najlepših katedral, grajene v romansko- gotskem stilu, kjer si boste v prostem času lahko ogledali 56 talnih mozaikov iz obdobja zadnjih 700 let ter znamenito Piccolominijevo knjižnico z iluminiranimi inkunabulami (za doplačilo). Ogled relikvije svetnice Katarine Sienske, zavetnice mesta, ki je s trdno voljo in globoko vero prepričala papeža, da se vrne iz izgnanstva v Avignonu nazaj v Rim. Prosto za kosilo, samostojne oglede in nakupe. Povratek v hotel.

4. dan: izlet Chianciano Terme–Bagno Vignoni- Pienza-Vald‘Orcia
Po zajtrku se odpravimo na čudovit izlet po Toskani. Je že res, da so mesta v Toskani vredna ogleda, a marsikdo se na izlet v Toskano odpravi izključno le zaradi znamenitih toskanskih gričev. Spomladi se obarvajo zeleno, medtem ko poleti zaradi pšeničnih polj dobijo zlato podobo. Kot da to ne bi bilo dovolj, pa vse skupaj polepšajo še slikovite kamnite hišice, ki kraljujejo na vrhu gričkov ter še dodatno pred nami čarajo pravljično podobo. Vožnja po tej prečudoviti pokrajini do mesteca Bagno Vignoni, čudovite antične vasice, znane po termalni vodi, katero so preizkusili mnogi pomembni ljudje (Katarina Sienska, Lorenzo Veličastni…). Krajši sprehod po vasici, možnost samostojnega raziskovanja in fotografiranja. Skupaj bomo raziskali še mestece Pienza (del UNESCO svetovne kulturne dediščine), znano kot idealno renesančno mesto papeža Pija II iz rodbine Piccolominijev. Mesto je znano po odličnem siru Pecorinu, ki ga bomo lahko poskusili v eni izmed manjših lokalnih trgovinic posejanih ob čudovitem glavnem trgu s palačo in katedralo. Na koncu se bomo peljali skozi dolino Val d' Orcia na jugu Toskane – neizogibno za ljubitelje Italije. Čudovita, skrbno negovana pokrajina je navdihnila številne umetnike. Priča bomo izjemni arhitekturi iz časa renesanse in neokrnjeni naravi. Povratek v hotel.

5. dan: izlet Assisi & Perugia / prosto
Po zajtrku vam predlagamo udeležbo na fakultativnem izletu (za doplačilo) v Perugio in Assisi. Najprej obiščete Assisi, eno najpomembnejših romarskih mest v Italiji, rojstni kraj sv. Frančiška Asiškega- ustanovitelja frančiškanskega reda ter sv. Klare- začetnice reda klaris. Ogledali si bomo  veliki kompleks bazilike sv. Frančiška, ki so jo s freskami okrasili nekateri najpomembnejši srednjeveški mojstri (Giottto, Duccio, Cimabue, Martini in Lorenzzetti) in kjer v miru počiva sv. Frančišek. Po sprehodu skozi staro mestno jedro in mimo ostankov Minervinega templja do cerkve, kjer se v kripti nahajajo posmtni ostanki sv. Klare. Popoldan bomo preživeli v glavnem  mestu dežele Umbrie- v Perugii. S svojimi ozkimi uličicami leži na hribu od koder je čudovit razgled na Apenine in Trasimensko jezero. Na osrednjem mestnem trgu stoji slikovita Fontana Maggiore, ki jo krasijo številni reliefi s prizori iz stare zaveze, zodiaka in poljskih opravil. Trg obdajata na eni strani poznogotska stolnica in na drugi Palazzo dei Priori, ki velja za enega najlepših primerkov gotske posvetne arhitekture v Italiji. V njeni notranjščini se nahaja bogata pinakoteka (Perugino, Pinturicchio, Piero della Francesca, Fra Angelico) in prostori nekdanje menjalnice Collegio del Cambio. Slednjo krasijo barvite Peruginove freske in sijajne renesančne intarzije. Na robu mestnega obzidja se bomo ustavili tudi pri starih etruščanskih vratih. Prosti čas za manjše nakupe ali samostojno fotografiranje. Povratek v hotel.

6. dan: Chianciano-Montepulciano-degustacija olivnega olja in vina
Okrepčani z zajtrkom se odpravimo na zanimiv izlet. Najprej bomo raziskali stari del mesta Chianciano, ki se precej razlikuje od modernega, termalnega mesta. Leži na vrhu grička, vidni so ostanki mestnega obzidja in renesančna vrata Porta Ravellina, ki peljejo po slikoviti Via Dante do srca starega mestnega jedra, kjer se nahaja največja in najvišja palača nekdanjih mogočnežev, družine Mateotti. Med sprehodom si bomo privoščili tudi čudovite razglede na dolino, ki obdaja mestece. Nekaj časa za fotografiranje, nato nadaljujemo z vožnjo v Montepulciano, srednjeveško mestece ki se nahaja nedaleč od Chianciana, prav tako situirano na hribu in  obdano z mestnim obzidjem. Sprehod po starem delu mesta vse do Velikega trga, kjer se nahaja katedrala Marijinega Vnebovzetja, mestna hiša Palazzo Communale, palača Taruggi… Po ogledu mesta ter kosilu, ki si ga boste lahko privoščili v eni izmed majhnih lokalnih gostilnic z raznovrstno ponudbo, sledi obisk enega od nasadov oljk. Med obiskom boste imeli priložnost, da se naučite razlikovati različne kakovosti olivnega olja ter se seznanili s proizvodnjo. Degustirali bomo vino in olivno olje ter še kakšen lokalni proizvod z možnostjo nakupa. Povratek v hotel in večerja.

7. dan: papeževa splošna avdienca v Vatikanu & Rim
Po zgodnjem zajtrku sledi vožnja proti Vatikanu. V kolikor se papež Frančišek nahaja v Vatikanu, bomo imeli možnost prisostvovati na splošni avdienci. Za vernike in romarje iz celega sveta je to odlična priložnost, da se približajo svetemu očetu. Po avdienci si bomo večno mesto Rim ogledali najprej iz avtobusa, ki nas bo peljal mimo največjih pomnikov burne in bogate zgodovine večnega mesta. Ogled bomo nadaljevali peš mimo vrhuncev antičnega Rima (Koloseja, Konstantinovega slavoloka ter Foruma), baročnega Rima (Fontana di Trevi) in zaključili na nekdanjem cirkusu, danes prečudovitem slikarskem trgu Piazza Navona oz. z ogledom Panteona, neverjetne stvaritve Rimljanov, ki s svojim okolusom še danes buri domišljijo. V njem počiva tudi renesančni slikar Rafael, ki je med drugim s svojim delom obogatil Vatikanske muzeje. Povratek v hotel in večerja presenečenja.

Pomembne informacije za papeževo splošno avdienco:
a) Papeževa splošna avdienca poteka vsako sredo, v kolikor se sveti oče nahaja v Rimu. Po dostopnih informacijah, do trenutka tiskanja tega prospekta, bo avdienca potekala v ponujenih terminih. Kot vedno, lahko pride do nepredvidenih dogodkov, zato avdience ne moremo tudi zagotoviti.
b) Da bi se izognili zamujanju, zaradi v tem času običajnih varnostnih pregledov Vas prosimo, da s seboj ne vzamete nikakršnih kovinskih predmetov (npr. žepni nožek) ter prav tako ne steklenic s pijačo. Prosimo, da se ustrezno in primerno oblečete.

8. dan: povratek domov
Po zajtrku povratek proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah. Na poti je predviden krajši postanek za kosilo v Ferrari, čudovitem srednjeveškem mestu, kjer je vladala dinastija Este in katerega jedro se nahaja na Unescovem seznamu kulturne dediščine. Sprehod mimo gradu Estense, čudovitega domovanja družine Este, ki še danes nakazuje veličino in bogastvo le-teh, do mestne hiše, katedrale Sv. Jurija in končno do Diamantne hiše, renesančne palače, kjer se danes nahaja pinakoteka Ferrare. Ime je dobila zaradi izklesanih marmornatih blokov v obliki diamanta, ki krasijo zunanjo fasado. Vožnjo nadaljujemo v smeri Slovenije.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 1
Pariz, Francija

5-dnevni izlet v romantični Pariz z M&M Turist!

Doživite obrežje reke Sene, Eifflov stop, Mona Liso ... in po želji tudi Versailles ter Eurodisney (z doplačilom). Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe! Termini kar do KONCA OKTOBRA 2024!

Super cena
Oseb: 1
Salzkammergut, Bad Ischl, Avstrija

1-dnevni izlet v Salzkammergut in Bad Ischl, evropsko prestolnico kulture 2024

Slikovito območje alpskih jezer, globoko vrezanih dolin, gričev in razgibanih gorovij, ki se dvigajo visoko na skoraj 3000 metrov!

Super cena
Oseb: 1
Verona in Gardsko jezero, Italija

Romantična Verona in mesteca ob Gardskem jezeru z goHolidays

ODHODI ZAGOTOVLJENI!

Ne spreglejte vseh odhodnih mest med dodatnimi možnostmi ponudbe! 5 € popusta za otroke do 18. leta pri plačilu prijavnine!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 1
Italija

Nepozaben 4-dnevni izlet v Rim, Neapelj in Pompeje

Nepozaben izlet v zakladnice evropske zgodovine in kulture! Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe.

Super cena
Oseb: 1
Gardaland, Italija

Enodnevni izlet z goHolidays v pomladni Gardaland z vključeno vstopnico!

Doživite nepozaben dan, poln dogodivščin in adrenalina! 5 € popusta za otroke do 18. leta pri plačilu prijavnine!

Super cena
Nočitev: 1  |   Oseb: 1
San Marino, Italija

San Marino, Rimini & Bologna z goHolidays!

VSI TERMINI ZAGOTOVLJENI!

Pobeg v prelepe kraje z bogato kulturno dediščino in odlično kulinariko.